De "Wijnskool" Hemel en aarde Vallei

Wijnskool - Hermanus - Zuid Afrika

Wijnbeheer Wijnimport brengt twaalf nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen onder de naam Wijnskool op de markt. Dit unieke project, waarin Zuid-Afrikaanse jongeren de kans wordt geboden een toekomst op te bouwen in de wijnwereld, staat onder leiding van oprichter en wijnberoemdheid Bartho Eksteen, onder andere bekend van zijn Hermanuspietersfontein wijnen.

Bartho Eksteen zelf is razend enthousiast over de nieuwe ontwikkeling. “Door jonge ondernemers in de gelegenheid te stellen kennis te maken met de wijnwereld, wijnmarketing en de persoonlijkem ontwikkeling die daarmee gepaard gaat, verhogen wij de standaard van Zuid-Afrikaanse wijnen in de toekomst!”

Eksteen vestigde de Wijnskool in 2010 met Diners Club Zuid-Afrika, het jaar dat hij de Diners Club Wijnmaker van het Jaar award won. “Het doel met Wijnskool is om een levenslange kennis en ervaring over te dragen op de volgende generatie wijnmakers.” Het project is in de afgelopen vijf jaar dermate gegroeid dat Eksteen zijn dagelijks werk als eigenaar aan de Hermanuspietersfontein Winery verliet en een pand in de begeerde Hemel-en-Aarde Valley kocht.

Deze prachtige locatie dient als thuishaven voor de belangrijkste activiteiten van Wijnskool. Eksteen: “Niemand heeft deze route ooit gevolgd. We maken ons hard voor wijnonderwijs onder de 18 jaar en bestrijden daarmee tegelijk alcohol misbruik door tieners en jonge volwassenen. Wijnskool is opvoeden en opleiden tegelijk! Een geweldig project om onderdeel van te zijn.”
 

DE WIJNEN 

Dom Méthode Cap Classique

     Deze wijn was aanvankelijk het project van Bartho's vrouw Sune genaamd “Kombuisbruis” en begon in de garage van de Eksteen's. Smaken van vers                 gebakken brood korsten, appel, peer, meloen en delicate gedroogde abrikoos.

Tree of Knowledge Sauvignon Blanc

     Een elegante kruidigheid in aroma onderstreept door groene appel fruitigheid. Een wijn met de echte Bartho Eksteen handtekening!

"Meester" Sauvignon Blanc

     Sappige meloen, rijpheid, prachtige mineraliteit en terroir gedreven Upper Hemel-en-Aarde Vallei klasse. Complex, diep en met een volledige midden-mond         als gevolg van de opname van een bosrijk gedeelte van Semillon. De uitdagende 2014 vintage werd gemastered door vakkundig extractie van de beste               eigenschappen door het implementeren van zacht hout integratie en overmatige lie rijping.

Houtskool Wooded Sauvignon Blanc

    Aoma’s van boomgaard fruit, met een lichte toets van citrus schil en tonen van mineraal zout afkomstig van de wijngaarden

Tree of Knowledge Shiraz 

Rokerige, zachte elegante zwarte bessen met mannelijke ruggengraat. De onmiddellijke drinkbaarheid is verrassend - vibey, elke slok vraagt om meer.
 

Ouskool Wooded Sauvignon Blanc

Een elegante kruidigheid in aroma onderstreept door groene appel fruitigheid. Een wijn met de echte Bartho Eksteen handtekening!

 

 

 

 

Voorwaarden

Wijnbeheer levert uitsluitend aan wijnspeciaalzaken, bedrijven en restaurants.
Voor meer info verwijzen wij u graag door naar onze contactpagina

 

Voorwaarden