The Foundry Estate

The Foundry Estate

The Foundry Estate werd in 2000 opgericht door wijnmaker Chris Williams en wijn Marketeer James Reid.  Deze heren behoren tot de nieuwe generatie wijnmakers en professionals die wereldwijs en niet bang om te experimenteren zijn. Zo onstaat er op het ogenblik in Zuid-Afrika een levendige cultuur rond ‘Garage wines’: wijnen die kleinschalig geproduceerd worden, desnoods in garages of kelders van huizen. De heren van The Foundry hebben als doel op deze kleinschalige wijze uitmuntende wijn te creëren waarin de natuur, het karakter van de wijngaarden en de invloeden van een wijnjaar het beste tot uiting komen. 

James Reid, is naast de Foundry werkzaam als operationeel directeur voor Western Wines in Zuid-Afrika, bekend van o.a. de Kumala wijnen. Chris Williams werd vlak voor de 2004 oogst benoemd als ‘Cellar Master’ bij Meerlust . Williams studeerde de kunst van het wijnmaken op het Elsenburg College in Stellenbosch en was gedurende vijf jaar ‘in opleiding’ bij Giorgio Dalla Cia van Meerlust. 

Voor het vinificatieproces kon beginnen, werd eerst de hele Kaap afgezocht om de beste druiven te vinden. The Foundry werkt nauw samen met de handvol telers in alle aspecten van de wijnbouw en in sommige gevallen sluiten ze zelfs langdurige contracten af voor een specifieke rij druivenranken. De nadruk ligt op de juiste selectie van de locatie per variëteit, de gezondheid van de ranken, hun leeftijd en jaarlijkse opbrengst. Het is de overtuiging van Chris en James dat de telers hun eigen wijngaarden het beste kennen. 

DE WIJNEN

The Foundry - Grenache Blanc

Florale aroma's met een vleugje citroen en wit steenfruit.

The Foundry - Rousanne

Intense aroma's van wilde bloemen, havermout en citroen- crème.

The Foundry - Viognier

De smaken volgen door op het gehemelte, die dicht met rijp vers fruit, sappigheid en mineraliteit

The Foundry- Grenache Noir 

Een volle maar zachte wijn, met rijp fruit en zachte tennines. en een lange afdronk 

The Foundry - Syrah

Intens en rijk met royaal rijp fruit en gestructureerd, zijdeachtige tannines.

Voorwaarden

Wijnbeheer levert uitsluitend aan wijnspeciaalzaken, bedrijven en restaurants.
Voor meer info verwijzen wij u graag door naar onze contactpagina

 

Voorwaarden