Oldenburg Vineyards - Stellenbosch

Oldenburg Vineyards - Stellenbosch

Oldenburg Vineyards is gelegen in de Banghoek Valley (uitgesproken ‘bun hook’ en betekent ‘eng hoek’ door de luipaarden in deze regio in het verleden) op ongeveer 8 km van Stellenbosch. Oldenburg was aanvankelijk een fruit boerderij tot men in de jaren 60 druiven aangeplant heeft.
Tussen 1993 en 2003 is het pand in beheer geweest van een ‘Trust’. Helaas is hierbij de zorg voor de wijngaarden naar de achtergrond geraakt. In 2003 besloot Adrian Vanderspuy, de eigenaar, dat het wijnmaken weer de hoofdactiviteit op Oldenburg moest worden. In 2007 heeft hij de eerste oogsten gerealiseerd en de kwaliteit vliegt met het jaar omhoog.

 

Chardonnay 

    De Chardonnay heeft een lichte strokleur. Aroma’s van limoen, citroen en kruisbessen. De houtinvloed wordt weergegeven als subtiel geroosterde amandelen.

Chenin Blanc 

    Een romige en fruitige wijn, vol citrus fruit. Een mooie ballans tussen zuurgraad en hout. De wijn is fris met een aanhoudende mineraliteit op de afdronk.

Viognier 

    De heerlijk typische geparfumeerde viognier neus toont rijpe perzik en rijke vanille aroma’s. De wijn is perfect in balans met een mooie zuurgraad. 

Syrah 

    Elegante mineraliteit en delicate Peper die je aantreft tijdens het proeven. Het hout is goed in de wijn geïntegreerd en toont hinten van karamel.

Rhondium 

   Samensmelting van 75% Merlot, 15% Cabernet Franc, 5% Petit-Verdot en 5% Malbec. De wijn is krachtig maar elegant, met een lange afdronk. 

Voorwaarden

Wijnbeheer levert uitsluitend aan wijnspeciaalzaken, bedrijven en restaurants.
Voor meer info verwijzen wij u graag door naar onze contactpagina

 

Voorwaarden