Champagne Hélène Delhéry

Champagne Hélène Delhéry

In het jaar van 1048 trof de Champagne regio een ernstige droogte en werden de wijnranken verwoest. De relieken van Sainte-Hélène, bewaard in de abdij van Saint-Sindulphe, werden als bijgeloof tentoongesteld om de plaag te stoppen. Na deze tentoonstelling begon in de regio zware regen te vallen. Als herinnering aan dit wonder werd daarom een kruis opgebouwd, precies tegenover het wijndomein van Hélène Delhéry.

De wijnmakers van Hautvillers vestigden zich definitief in 1936 bij de ingang van Hautvillers op de weg van Epernay "Côtes de Lhéry". Gelegen tussen de rechteroever van de rivier ‘de Marne’ en de heuvels van de ‘Montagne de Reims’. Hautvillers is het beroemdste dorp in de Champagnestreek en ook de geboorteplaats van Dom Pérignon. De man die de manier van champagne maken ooit per ongeluk heeft uitgevonden door een stille wijn een tweede keer te laten vergisten.

De Helene Delhery Champagne wordt gemaakt door Gabrielle Bouby, één van de weinige vrouwelijke Kelder Masters in de Champagneregio. Door haar deskundigheid, kwaliteiten en passie voor het product wordt de Helene Delhery Champagne omschreven als verfijnd, zuiver en sensueel.

De Helene Delhery champagnes zijn echte pareltjes, gevormd zowel door de mens en het gebruik van moderne productiemiddelen. Dit wordt nog een keer versterkt door de lange veroudering in krijtkelders op fles. Met een minimale rijping van 15 maanden behoren de Champagnes van Helene Delhery tot de onbekende parels van de Champagne.

 

Perles d'Assemblage- 1e Cru Brut 

        Elegant, finesse en zuiver. Een Champagne die verfrissend fruitig is, een hint naar brioche en toast. 

Perles d'Assemblage - Eclat

        

Voorwaarden

Wijnbeheer levert uitsluitend aan wijnspeciaalzaken, bedrijven en restaurants.
Voor meer info verwijzen wij u graag door naar onze contactpagina

 

Voorwaarden